Bemutatkozás

Az 1939 július 16.-án felavatott intézmény Kecskés István telepen a város egyik családias hangulatú városrészében helyezkedik el. Megközelíthető a 4-es  villamos   végállomásától 8 perces, a 76-os busz megállójától pedig 5 perces sétával vagy autóval.

Azon ritka közművelődési intézmények közé tartozik, melyet eleve művelődési háznak építettek, de a mainál lényegesen kisebb közösség számára. Az intézményben jelenleg 9 csoport működik, nyugdíjas klubtól a néptáncon át a gyermekcsoportokig.

A művelődési ház az elmúlt néhány évben a város néptáncéletének egyik megkerülhetetlen helyszíne lett. Az intézmény talán legfontosabb tevékenysége a magyar néptánchagyomány őrzése, ápolása értékeinek megismertetése.

Nagyon fontos és hangsúlyos számunkra a városrészben folyó helytörténeti kutatómunka támogatása, bemutatása is, hiszen egy mesterségesen létrehozott városrészről van szó, melynek történetét tulajdonképpen most írjuk, emlékeit most gyűjtjük össze.

Az intézmény „faluház” jellegéből adódóan természetes helyszíne a városrész társadalmi és magáneseményeinek is.

Nagy terem:

A 139 m2-es terem vendéglátásra berendezve 100 fő, előadóest vagy oktatás jellegű berendezés esetén 150 fő befogadására képes. A terem hosszanti végében található egy 18 m2-es színpad, beépített fény és hangtechnikával,  valamint  az öltözőkhöz kapcsolódó hátsó feljárási lehetőséggel.

Kiállító terem:

A 47 m2-es terem vendéglátásra berendezve 40 fő, előadás  jellegű berendezés esetén 60 fő befogadására alkalmas. Kialakítása és közvetlen utcai bejárata miatt céges bemutatók, kiállítások, vásárok vagy az ezeket kiegészítő  tevékenységek számára kiválóan megfelel.

Kis terem:

Az intézmény legkisebb (30 m2-es) terme,  amely csoportfoglalkozások, előadások, tájékoztatók, megbeszélések ideális helyszíne. Elrendezéstől és használati módtól függően 20 – 25 fő számára nyújt kényelmes elhelyezést és jó munkafeltételt.

.