Varsányi Anna: az Öltöztető – vígjáték

Néveri Lajos, egykori színházi öltöztető nem teszi ki a lábát a lakásából, mióta szeretett főnöke, a népszerű díva elhalálozott. Észrevette azonban, hogy enyhül a fájdalma, ha a színésznő jelmezeit viseli. Egy nap a különösen zárkózott fiúhoz bekopog az alsó szomszédja, M, mert Lajos eláztatta a lakását. M az első pillanattól fogva elfogadja a fiú furcsaságait. A lány író szeretne lenni, de jobb híján újságíró egy igénytelen pletykalapnál. Életét tovább nehezíti levakarhatatlan anyja, aki folyamatosan kritizálja, és saját problémáival fárasztja. Az asszony hívatlanul ugyan, de Lajos lakását is beveszi. Az a benyomása ugyanis, hogy a fiúban bizalmasára akadt.
M igyekszik Lajost kimozdítani egyrészt az apátiájából, másrészt a lakásából. A feladat nem egyszerű, de egy elszánt nő számára nincs akadály…

Szereplők
Erna | Spilák Klára
M | Tornyi Ildikó
Lajos | Nagyhegyesi Zoltán
Rendező: Čarna Kršul

SZENTMIHÁLYI MÓRICZ ZSIGMOND MŰVELŐDÉSI HÁZ
6710 Szeged, Kapisztrán út 50.
2021. június 20. | vasárnap | 19:00
JEGYÁR: 1500 Ft
Az előadás védettségi igazolvánnyal látogatható.

Jegy előrendelés szükséges:
+36 20 239 0066
muvhazmoricz@gmail.com

140 ÉVE SZÜLETETT KECSKÉS ISTVÁN – ONLINE KIÁLLÍTÁS ÉS EMLÉKSÉTA

140 éve született Kecskés István a szegedi rokkantak megmentője, a városrész alapítója, a művelődési ház névadója.

A kerek évfordulón online kiállítással és kulturális emléksétával emlékezünk Kecskés Istvánra.

A kiállítási anyagot digitális tablók formájában készítettük el, melyet a művelődési ház  közösségi felületein teszünk közzé.

A kiállítási anyagot összeállította: Dr. Markos Gyöngyi néprajzkutató-muzeológus

Kerítés-kiállítás formájában május 20-30. között,10 napon keresztül megtekinthetik az emlékkiállítás anyagát. Cím: Szeged, Újvidéki u. 4/A.

Az emlékséta útvonaláról Monostori András MAI Idegenvezetések csapata egy kisfilmet készített. Az érdeklődők okostelefonjuk segítségével járhatják végig a kulturális séta útvonalát és az egyes állomásokon megnézhetik, meghallgathatják a helyszínhez kapcsolódó információkat.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg!

Közreműködők:
Monostori András, Majoros Péter, Péter Lea, Szabó Andrea, Jó Éva

Egy Orfeumi este

Ingyenes szabadtéri előadás!

Kabaré jelenetek a századfordulóról, kuplékkal, dalokkal kiegészítve.

Szereplők: Borovics Tamás, Gömöri Krisztián, Szilágyi Annamária, Bárzongorista: Kovács GáborLátványterv: Varsányi AnnaAz előadás időtartama 80 perc

időpont: 2021. JÚNIUS 10-én 20.30 óra

helyszín: Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház, 6710 Szeged, Kapisztrán út 50.

Varsányi Anna: Ünnep – színházi előadás

helyszín: Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház, 6710 Szeged, Kapisztrán út 50.

időpont: 2021. JÚNIUS 4-én 19.00 óra

Az előadásra a belépés ingyenes!

Egy meg nem nevezett vidéki nagyvárosban az elismert író és hitvese, a rettegett biológia tanárnő a szentestére készülődik. Hazavárják egyetlen gyermeküket, Évát, aki a fővárosban szerkesztőként dolgozik. A szülők várakozással tekintenek az ünnep és lányuk jövője elé, mert Éva – noha harmincötödik évében jár – ez idáig egyetlen udvarlóját sem mutatta be nekik.

A szülők kitartó küzdelmet folytatnak egymással, a férj alkoholista és írói válságban van, a feleség mindenkit irányítani akar, ugyanakkor halálosan féltékeny… Házasságuk korántsem tökéletes, de páratlan humorérzékkel szemlélik az életet.

Szereplők: Szilágyi Annamária, Kárász Zénó, Csorba Kata, Rédei RolandRendező: Szilágyi Annamária


Az intézményünkbe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be.Ezt az intézménybe történő belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk.